3 sätt som en intolerans test kan förhöja livskvalitén | Allergy Test Sweden
3 sätt som en intolerans test kan förhöja livskvalitén

Du kanske har en intolerans mot något ämne utan att du vet om det! Många personer kan uppleva vaga symtom som kan bero på en intolerans mot någon föda eller kemiskt ämne. Därför finns det många fördelar med att ta en intolerans test för att reda ut om du kan vara extrakänslig mot något som du äter, använder eller vistas nära. Om du är till exempel ofta trött och hängig, kan det vara på grund av att immunsystemet är på sin vakt. Även känslor av uppblåst mage, torr hud, lätt snuva och irriterande små huvudvärk kan vara orsakad av en intolerans.

1) En känsla av att vara helt frisk.

Många går runt med symtom som t ex torr hud utan att faktiskt känna sig sjuk. Efter en längre tid upplever man att tillståndet är det normala. Det är först när du är helt fri från symtom som du plötsligt inser att du har haft besvär, en känsla som kan vara en riktig aha-upplevelse! Genom att ta en intolerans test på håret kan vi testa flera hundra olika och kända ämnen som kan vara orsaken. Genom att utesluta dessa kan du pröva dig fram till vilken mat eller vilka produkter du bör undvika.

2) Bli mer medveten om vad du stoppar i eller på dig.

När du har fått dina resultat från ditt intolerans test kommer dina ögon öppnas för alla de olika substanser som du kommer i kontakt med dagligen. Läser man innehållsförteckningar noga, så inser man hur mycket olika ämnen ingår i även de enklaste produkterna. Med en större medvetenhet om innehållet kan du enkelt göra välinformerade val!

3) Lär känna din kropp inifrån.

Ta ett kort ögonblick, blunda och känn efter i kroppen. Hur mår magen? Och huvudet? Kan du andas helt fritt genom näsan? Kliar det någonstans? Är du pigg eller trött? När du funderar på att ta en intolerans test blir du genast mer medveten om din egen kropp och hälsa.

Det finns flera anledningar varför en intolerans test kan vara bra. Varför inte beställa idag!

www.allergytest.se

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image