5 anledningar att se om du är allergisk - Allergy Test Sweden

Det blir allt vanligare och vanligare att folk är allergiska mot olika matprodukter. Allt ifrån fisk till nötter innebär problem för många människor, och att undvika dem skulle innebära ett vInte nog med att du mår dåligt av att äta mat du är allergisk mot – det tar på din hälsa också. Genom att äta mat som din kropp inte klarar av att hantera så tär du på din fysiska hälsa. Kroppen arbetar aktivt med att behandla vad den själv tror är en fiende medan det endast är mat du intet tål. Antikroppar och blodkroppar jobbar konstant med att behandla ett hot som egentligen inte ens är ett hot. Gör det för din kropps skull, den mår så mycket bättre av att undvika maten du ej tål.äldigt mycket bekvämare liv för många. Det finns massa anledningar till att kolla om du är allergisk mot olika produkter, men vi har listat 5 av dem som vi tycker är viktigast för att klargöra vad vi tycker är prioritet nummer ett när det gäller allergi:

För ditt välmående

Den största anledningen till att kolla om du är allergisk. Att äta mat man inte tål eller är allergisk mot har en stor effekt på din välmående. Det finns alla möjliga bieffekter av att äta mat som man är allergisk mot, bland annat kan man få utslag, ont i magen, ont i halsen, bli illamående eller till och med bli sjuk. Ditt eget välmående är alltid viktigast, och vi vet att hur dåligt man kan må av att äta mat som kroppen inte klarar av. Så för din egen skull, kolla om du är allergisk. Du kommer att må så mycket bättre genom att sluta äta sånt som du inte tål.

För din hälsa

Inte nog med att du mår dåligt av att äta mat du är allergisk mot – det tar på din hälsa också. Genom att äta mat som din kropp inte klarar av att hantera så tär du på din fysiska hälsa. Kroppen arbetar aktivt med att behandla vad den själv tror är en fiende medan det endast är mat du intet tål. Antikroppar och blodkroppar jobbar konstant med att behandla ett hot som egentligen inte ens är ett hot. Gör det för din kropps skull, den mår så mycket bättre av att undvika maten du ej tål.

För lyckans skull

Att äta mat är livsviktig för oss människor – vi behöver det för att överleva, och det är även ett av våra belöningssystem. Visste du att man blir uppriktigt lycklig av god mat? Så är det, men på samma sätt kan man bli olycklig när det inte riktigt stämmer. Att äta mat som ens kropp inte kan hantera innebär oftast illamående och sjukdomar – vilket oftast förknippas med olycklighet.

För framtidens skull

Det kanske känns jobbigt att sluta med något du älskar för att du inte tål det, men det kan faktiskt vara bra att sluta så fort som möjligt. I vissa fall så kan man faktiskt vända på allergin, genom att undvika den tillräckligt länge så kan kroppen anpassa sig och man kan bli av med sin allergi. Det händer inte alla, men det finns alltid en chans – och det är värt att vänta på.

För din omgivnings skull

När något är jobbigt för dig så påverkar det också din omgivning – personer som finns i närheten som ser att du mår dåligt av mat du inte tål. Även din framtida omgivning – det kan faktiskt påverka dina framtida barn att strunta i allergier. De kan ärva allergierna och få samma problem som du.

Det finns många anledningar att diagnostisera allergier, och vi rekommenderar starkt att du gör det. Om inte annat kan du väl göra det för vår skull?

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image