Fyra anledningar att göra allergitest på hår | Allergy Test Sweden

Allergi är en av de allra vanligaste hälsobesvär i världen. Det finns ett otal källor till allergier, från gräspollen till gluten, och vissa allergier kan vara livshotande. Vetenskapen har tagit fram ett antal metoder för att testa olika allergier, men visste du att du kan göra en allergitest på ditt hår?

De flesta allergier är dock någorlunda lindriga, även om björkpollenallergikern kanske inte håller med just på försommaren! Allergibesvär kan vara rätt jobbiga, men även mild allergi kan orsaka besvär om de pågår tillräckligt länge. Symtom som trötthet, torr hud och rodnader och halsont kan bero på en allergi som du inte visste du hade.3. Allergitest på hår innebär en låg kostnad

Att ta en allergitest på ditt hår har flera fördelar som vi listar upp här.

  1. Testet är snabb. Du skickar in ett hårprov och får svar på bara ett par dagar. Blodprover tar tid att både ta och analysera och du måste ta dig till en vårdcentral. Ett prov på ditt hår kan du klippa själv och bara skicka och behöver inte komplicerad förvaring för att hålla sig färskt.
  2. Att testa håret är smärtfri. Ett blodprov kan vara smärtsamt för vissa och nålstick är oundviklig. Äldre sticktester kan vara mycket påfrestande och eventuella reaktioner kan vara besvärliga. En allergitest på hår är däremot enkel och smärtfri. Du behöver inte ens vara på plats när testerna utförs, utan du bara skickar in hårprovet!
  3. Allergitest på hår innebär en låg kostnad. Laboratorietester på blodprov är dyra. Förutom all utrustning som behövs för förvaring och behandling av blod, så måste både biomedicinsk tekniker, sjuksköterska och läkare arbeta med provet och provresultatet. Genom att du själv tar provet och skickar in så behövs mindre utrustning och personal för att analysera dina prover.
  4. Testa många saker samtidigt. Med allergitest på hår kan man analysera flera hundra olika potentiella substanser som du kan vara allergisk mot på samma gång. Med andra prov som t ex blodprov kan man bara testa ett begränsat antal ämnen med samma prov.

I en tid då fler och fler upplever allergiska besvär kan det vara väl värt att göra en allergitest på håret. Med ett stort antal ämnen som testas kan du snabbare hitta de som du reagerar på och veta både vad du ska undvika och när du behöver sätta in förebyggande medicin.

www.allergytest.se

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image