Håret avslöjar dig! Intoleranstest på hår ger svar | Allergy Test Sweden

Visste du att man kan utföra en intoleranstest på hår? Och inte bara en test utan flera hundra på en gång. I denna artikel beskriver varför det är bra att testa håret, och hur en intoleranstest på ditt hår kan hjälpa dig.

Hur fungerar en intoleranstest på hår?

Ditt hår växer och nytt hår bildas konstant i hårsäcken. Allt eftersom håret bildas, trycks hårstrån utåt från kroppen. Det betyder att hårtoppen innehåller celler som producerades för flera månader sedan.

Just därför är en intoleranstest på hår väldigt informativ. Tester som utförs på blod mäter tillståndet just där och då och kan avslöja pågående allergier. De är däremot mycket sämre att tala om för dig vad du kan vara intolerant mot vid andra tidpunkter.

Eftersom ett hår, från hårsäcken till spetsen, innehåller en hel tidslinje med information kan en intoleranstest på hår avslöja allergier eller intoleranser som du har haft, men som du kanske inte ens kommer ihåg när!

Med bara några hårstrån kan man testa flera hundra intoleranser på samma gång, vilket ger dig värdefull information om mat, djur eller växter som du bör undvika om du vill må bra. En intolerans som du har idag kan utveckla längre fram till fullskalig allergi.

Skillnaden på allergi och intolerans

Vad är skillnaden mellan allergi och intolerans? Både uppstår på samma sätt och är kroppens sätt att försvara sig mot något främmande. Att det främmande ämnet kan vara ett vanligt och annars ofarligt ämne som gluten eller mjölkprotein spelar ingen roll.

Man brukar säga att allergier är akuta och snabba reaktioner med t ex snuva, kliande ögon, utslag eller andningssvårigheter. Eftersom reaktionen kommer fort är det oftast lättare att identifiera vad som orsakar den.

En intolerans ger mer diffusa symptom även om dessa kan vara mycket besvärande över tid. Om du bland annat lider av uppblåst mage, huvudvärk, trötthet, gaser eller eksem, kan det vara en bra idé att få en intoleranstest utfört på ditt hår.

www.allergytest.se

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image