Intoleranstest | kan du lita på resultaten? | Allergy Test Sweden

Idag finns det flera metoder för att ta reda på om du är intolerant mot vissa saker. Allergier blir allt vanligare i det moderna samhället, kanske på grund av att vi har det mycket renare i miljön runt omkring. Om du har uppenbara symtom som t ex snuva, svullna ögon eller utslag, kan din läkare ordinera allergitestning för att ta reda på orsaken. Men intolerans ger ofta mera diffusa symtom som läkarna ofta missar, bland annat trötthet, huvudvärk, ont i lederna eller mag- och tarmproblem.

Det är därför inte alltid att du får de tester som du skulle behöva från sjukvården. Som tur är finns det idag flera andra metoder att testa sig för olika allergier och intoleranser. Men hur vet du hur pålitliga dessa är? Ett sätt att vara mera säker är att kolla upp vad intoleranstest har för omdöme.

Ett av de enklaste sätten att testa sig är en så kallad hårtest. Eftersom håret växer konstant ut kan ett hårstrå lagra information om kroppens mående över tid. En intoleranstest som utförs på hår fungerar under principen att det som orsakar en intolerans eller allergi lämnar spår efter sig allt eftersom håret växer ut. Därför är ett intoleranstest på hår väldigt enkel, inga obehagliga stick behövs, och du kan testa flera hundra olika potentiella allergener på en gång.

Om du googlar efter intoleranstest omgluten intoleranstesterdöme kommer du hitta alla möjliga recensioner på nätet. Vetenskapen har ännu inte accepterat tester på hår och söker du information om omdömen kommer du säkerligen upptäcka en hel del skepsis från etablissemanget.

Men bland dessa hittar du många fall där människor har blivit hjälpt av att testa sig och du kan läsa deras intoleranstest omdöme på nätet. Folk har blivit av med upprepade huvudvärk, magproblem, ledbesvär och kronisk trötthet bara genom att undvika det som intoleranstestet har pekat ut.

En intoleranstest behöver inte kosta en förmögenhet och kan göra en riktig skillnad för din livskvalité.

www.allergytest.se

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image