Matallergi Test | Vad händer I kroppen | Allergy Test Sweden

En matallergi kan vara riktigt besvärlig för den som drabbas. För den som är extremt allergisk kan allergin till och med vara livshotande. Lyckligtvis är detta väldigt ovanligt, men det finns varierande grader av allergi. Även en mycket mild matallergi kan ge symtom över en längre tid och ge negativa konsekvenser. Ändå missar man ofta att en allergi kan vara orsaken till exempel bakom trötthet eller frekventa huvudvärk. Därför kan en matallergi test vara en bra idé.

Kroppens immunsystem är byggd för att försvara oss från främmande organismer som bakterier och virus. När man blir smittad lär sig immunsystemet att känna igen inkräktarna och oskadliggöra dessa. Antikroppar i blodet binder sig fast till bakterierna eller viruset för att markera att de ska förstöras.

Dessa antikroppar är av typen som heter IgG. Kroppen bildar även en annan typ av antikropp som benämns IgE. När dessa hittar främmande ämnen i kroppen signaleras omgivande vävnad att förbereda sig. Vissa celler släpper histaminer, molekyler som attraherar celler i immunsystemet och förbereder försvaret. När histamEn matallergi kan vara riktigt besvärlig för den som drabbasin bildas uppstår en lokal inflammation, helt enkelt.

Ibland kan kroppen reagera mot något som är egentligen inte skadlig, som till exempel gluten i sädesslag. Det är detta som ger upphov till allergiska symtom. Kroppen försöker helt enkelt stöta bort matämnet. Med glutenallergi blir tarmarna så inflammerade att de inte fungerar som de ska, och personen upplever smärta i buken.

Även andra ämnen ger upphov till allergier. För att ta reda på vilka matämnen som du kan vara allergisk mot finns det enkla matallergi test. Eftersom håret bildas konstant, lagrar hårstråna information om kroppen över tid. En matallergi test kan med hjälp av några hårstrån avslöja födoämnen som just du kan vara allergisk mot!

Om du tror att du kan vara allergisk eller känslig mot bland annat gluten, sojaprotein eller någon annan matvara kan det vara en bra investering i din hälsa att genomföra en sådan matallergi test. Även mildare allergier kan ge negativa effekter över tid, till exempel trötthet, huvudvärk eller känslan av att vara ur form. Testet kan screena flera hundra olika kända allergener på ett hårprov. Varför vänta?

www.allergytest.se 

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image