Njut av naturen | ta kontroll över dina allergier! | Allergy Test Sweden

Sista snön har börjat tina bort från backen. Det blir ljusare på morgonen och du hör fåglarna kvittra utanför sovrummet. I denna tid på vårkanten blir man inspirerad att ta på sig stövlarna och fånga in de där första varma solstrålarna på året. Men nöjet uteblir för många eftersom även hassel, al och björk njuter av solstrålarna!

För vissa kan vistelse i naturen vara besvärlig på grund av allergi. Det finns många olika grader av allergi, från en lätt intolerans till fullskalig snuva, huvudvärk och trötthet. Vårt immunsystem som har för uppgift att skydda oss kan ibland ta sitt arbete på för stort allvar.

Allergier kan förebyggas med rätt kunskap

Att förebygga allergier är ytterst viktigt för de som lider mest, men även den som har lätt besvär kan få uppleva naturen på ett helt annat sätt med rätt kunskap. Därför är en allergitest att rekommendera. När du vet att du är allergisk mot en viss växt eller träd, kan du med hjälp av tabletter och sprayer se till att besvären försvinner, utan att behöva överdosera övriga tider!

Förutom välkända allergier mot t ex björk och gråbo, finns det många fler växtslag och även djur som ger upphov till allergi. Genom att beställa en allergitest som täcker flera möjliga allergener på samma gång kan du lätt upptäcka vilka växter som just du kan vara känslig för och sedan förebygga. Alla är unika!

Modern teknik ger snabba svar

Med modern teknologi kan vi numera utföra en allergitest på ett hårprov och testa flera hundra olika allergener på samma gång. Denna procedur är snabb och du får reda på många fler eventuella allergier än med klassiska sticktester. Med denna kunskap blir du mer medveten om exakt vilka växter kan vara boven. Även om du är bara lätt allergisk kan din hälsa förbättras markant genom att ta förebyggande mediciner.

När vi bor så långt norrut är det viktigt att kunna utnyttja alla tillfällen vi har att beundra vår vackra svenska natur. Så låt inte björken hindra dig att ta på dig skorna och njuta av den vackra svenska våren. Ta en allergitest idag, kom ihåg att kunskap ger makt.

Vill du köpa ett test? Besök https://www.allergytest.se/

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image