Tre enkla steg till en friskare mage - Allergy Test Sweden

Alla har någon gång ätit för mycket av fel saker och upplevt uppblåst mage. Men för de med intoleranser mot vissa födoämnen innebära stora och långvariga besvär. En rolig kväll ute på restaurang kan leda till flera mindre roliga dagar med frekventa toabesök och smärta.

Matintoleranser är inte så ovanliga, och enligt en artikel i tidskriften New Scientist ökar förekomsten av intolerans och allergi mot flera vanliga livsmedel. Man kan gå runt med spänd mage eller kramper länge och ändå inte upptäcka vad som kan vara orsaken. Det kan vara så att ‘stressmage’ kan egentligen vara resultatet av en okänd matintolerans.

Om du ofta lider av magproblem kan du följa dessa tre enkla steg om du vill bli kvitt dem:

  1. Ta en intoleranstest. Med moderna tekniker kan du få flera hundra olika kända matallergener testade utan obehagliga stickprov. Du får resultatet av din intoleranstest mycket snabbt och kan därifrån läsa vilka födoämnen som kan vara boven.
  2. Elimineringsfasen. För att identifiera vilka livsmedel, födoämnen eller tillsatser som just du är känslig mot kan du utesluta dessa helt från din kost, en i taget. Efter några dagar märker du om magen har blivit bättre. Med denna kunskap kan du fortsätta att undvika mat eller dryck som innehåller just det ämnet.
  3. Informera om din intolerans. Du kanske vet att du är känslig mot muskot eller natriumbensoat, men det vet inte din omgivning. Det är inte roligt att uppleva en frisk mage hela veckan bara för att den ska bli förstörd av dina kollegors fredagsfika! Folk är mycket mer medvetna idag och tolererar att du har en matintolerans, så var inte rädd att tala om för din omgivning när du vet vad dina besvär beror på.

När matintoleranser och andra allergiska besvär blir allt vanligare kan det vara tryggt att veta att det finns toleranstest som är billiga och enkla som kan hjälpa dig till en friskare mage!

Vill du köpa ett test? Besök www.allergytest.se

En medlem av Allergy Test Sweden-teamet skrev den här artikeln. Vårt team består av kvalificerade nutritionister och läkare som arbetar nära våra labbanläggningar.

Läs mer om oss på vår 'Om Oss' sida.

Handla med trygghet


iso-image
cma-image
ce-image
gdpr
trusted-shops-image